zaterdag 25 april 2009

Sas van Rouveroij 20 jaar schepen

Tijdens de wekelijkse persconferentie van de Stad Gent vroeg schepen Christophe Peeters de aandacht voor zijn collega schepen Sas van Rouveroij die op 24 april 1989 Schepen van Financiën werd te Gent. Sas van Rouveroij: “Exact 20 jaar geleden legde ik de eed af als schepen van financiën en stadseigendommen. Nu, twee decennia later en zoveel ervaringen rijker, heb ik er nog altijd evenveel goesting in. Zoals jullie intussen al vernomen hebben, heb ik het lijstduwerschap aanvaard voor het Vlaams Parlement en de derde opvolging voor het Europees Parlement”.

1989 was jaar dat VTM op antenne komt en Sas van Rouveroij als schepen van financiën geconfronteerd wordt met een schuldenberg van 18 miljard oude franken, hij maakt werk van een grondige sanering van de stadsfinanciën. Zijn opvolger Christophe Peeters maakte bij het begin van de legislatuur bekend dat Gent er weer volledig bovenop is. Hij heeft als schepen van Financiën een budgettaire ruimte van maar liefst 470 miljoen euro (of 1,2 miljard oude franken) om te investeren in het welzijn van alle Gentenaren. Maar de VLD denkt verder dan de verkiezingen van 2012: tot en met 2020 zijn de financiën van de Stad Gent verzekerd. Dat maakt dat wij trots mogen zijn op Gent zonder de deelgemeenten echter te vergeten.

Wie kennis wil maken met Sas van Rouveroij en oud burgemeester Frank Beke kan dat op 5 mei tijdens de Gentse Lezingen in het conservatorium aan de Gentse Hoogpoort. Onderwerp van het gesprek is: “Politieke partijen: brug tussen burgers en lokale politici”? Politieke partijen vormen traditiegetrouw een brug tussen de burger en het lokale bestuur. Maar die rol komt onder druk te staan: burgers en bestuurders bewandelen steeds vaker wegen die rechtstreeks naar elkaar leiden. Gevolg: de representatiedemocratie zit in het slop. Vooral in de steden lijken politieke partijen leden te verliezen en kampen ze met een ernstig gebrek aan
vertrouwen. Voormalig burgemeester van Gent Frank Beke (SP.A) en Gents schepen Sas van Rouveroij (Open VLD) hebben hun respectievelijke partijen door de jaren heen zien evolueren. Ze kunnen dan ook als geen ander getuigen over de al dan niet vermeende huidige crisis. Beide raspolitici komen uitgebreid aan het woord en geven de voorzet tot een debat met het publiek.

Bekijk gerust de vernieuwde website van Sas van Rouveroij voor persoonlijk nieuws, zijn verkiezingscampagne en meer beleidsinformatie. Tot op www.sasvangent.be!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten