dinsdag 14 april 2009

Liberalen: Europa moet keuzes maken

De Europese liberalen (ELDR), hopen op 7 juni de stem van ongeveer 30 miljoen Europeanen te krijgen. Daarmee zouden ze in Straatsburg 72 tot 75 zetels halen. Partijvoorzitter Bart Somers, ELDR voorzitster Annemie Neyts en jongerenvoorzitter Philippe De Backer leggen vandaag officieel de Europese lijst van Open VLD neer. Neyts is voorzitster van de Europese Liberale Partij en tweede op de lijst, na Guy Verhofstadt. Philippe De Backer is voorzitter van Jong VLD en eerste opvolger. Ze staan symbool voor de verjonging en vervrouwelijking van de lijst die getrokken wordt door Guy Verhofstadt.

Europa moet meer doen om individuele en fundamentele rechten en vrijheden te beschermen. Nog te vaak vrouwen en holebi’s het slachtoffer van discriminatie. Europa is een waardengemeenschap, de liberalen willen dat Europa deze waarden ook in de praktijk verdedigd. Daarnaast moeten er ook nieuwe budgettaire prioriteiten komen. Philippe De Backer: "Als Europa de meest competitieve kenniseconomie wil worden, moeten er ook keuzes worden gemaakt. Investeringen in oude sectoren en industrie, moeten worden omgezet in investeringen in innovatie en nieuwe sectoren". Ook de vrijheid van kennis is belangrijk. Dat betekent meer mogelijkheden voor studenten, onderzoekers en instellingen om over de grenzen samen te werken. De regels zijn te bureaucratisch en slechts een klein gedeelte van de studenten en onderzoekers maakt gebruik van Europese uitwisselingprogramma’s.

Morgen 15 april starten de Europese liberalen hun electorale campagne in Brussel (Tour & Taxis), en dat in bijzijn van Guy Verhofstadt en eurocommissaris Louis Michel. De Europese liberale Premiers, Commissarissen, Parlementsleden en partijleiders zullen er samen met de militanten in een wervelende show de campagne op gang schieten. De campagne draait rond vier thema's: het verdedigen van de burgerlijke vrijheden, de eenheidsmarkt, milieu en de plaats van de EU in de wereld.

Europese lijst

1. Guy Verhofstadt, Mariakerke (Gent)
2. Annemie Neyts, Brussel
3. Dirk Sterckx, Lint
4. Hilde Vautmans, Hasselt
5. Annick De Ridder, Antwerpen
6. Davy Brocatus, Antwerpen
7. Rik Remmery-Vannieuwenhuyse, Roeselare
8. Martine Lesaffre, Oostende
9. Caroline De Padt, Geraardsbergen
10. Alexander De Croo, Brakel
11. Margriet Hermans, Oud-Turnhout
12. Herman Schueremans, Keerbergen
13. Roland Duch√Ętelet, Sint-Truiden

Opvolgers

1. Philippe De Backer, Kapellen
2. Gwendolyn Rutten, Aarschot
3. Sas van Rouveroij, Gent
4. Carmen Willems, Tongeren
5. Marleen Renders, Zonhoven
6. Annemie Turtelboom, Puurs
7. Vincent Van Quickenborne, Kortrijk
8. Karel De Gucht, Berlare

Geen opmerkingen:

Een reactie posten