donderdag 9 april 2009

Gezellig spelevaren op heraangelegde vijver Blaarmeersen.

Invaring 12Nu het waterpeil van de vijver van het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen opnieuw op het oorspronkelijke peil staat kan men opnieuw ten volle genieten van het vernieuwde strand. En zeg nu: wat is een strand zonder bootjes of waterfiets? Gezellig lui en relax genieten van de deining en de drukte op het strand of pseudo sportief de oevers van de Blaarmeersen verkennend. Vooral nu het recreatiedomein De Blaarmeersen een betere busverbinding heeft met Gent, Merelbeke en Melle kan zowat iedereen en probleemloos een dagje tussenuit om lekker lui te genieten van de Gentse plage of om lekker sportief te genieten van het grote sportaanbod op het Gentse recreatiedomein.

Afgelopen vrijdag mocht schepen Peeters de eerste bootjes van de Blaarmeersen plechtig in gebruik nemen. De vijver is nu volop operationeel en er kan vanaf nu eindelijk ook gevaren worden op de vijver. Aan de aanlegsteiger naast het piratenschip liggen vijf knalgele waterfietsen en vier roeibootjes. De uitbating van de bootjes gebeurt via een concessie overeenkomst met Alain Vanhoute, tevens concessionaris van het cafetaria Piereput. Het tarief bedraagt 5 euro per halfuur per boot. De verhuring gebeurt aan de strandkiosk naast de steiger tegenover het grote strandcafetaria Piereput. De bootjes worden verhuurd vanaf het begin van de paasvakantie tot eind september op woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 13 tot 19 uur. In juli en augustus dagelijks van 11 tot 19 uur. Voor kinderen onder de 12 jaar is een zwemvest verplicht; voor anderen is het aanbevolen. De zwemvesten zijn gratis beschikbaar.

Invaring 09Ook goed nieuws voor wie houdt van gezellig en ontspannen kamperen in een groene omgeving: camping Blaarmeersen behaalde de Groene sleutel. De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Groene Sleutel engageert camping Blaarmeersen zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort. Schepen Christophe Peeters: “De Blaarmeersen dienden als pilootproject om de checklist voor de Groene Sleutel op te stellen, het is niet meer dan normaal dat we er naar streven om dit ecolabel uit te breiden naar het ganse recreatiedomein Blaarmeersen”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten