zondag 5 april 2009

Gent neemt afscheid van Flikken in stijl.

Flikken 05 Zondag 19 april wordt de laatste aflevering van Flikken de ether ingestuurd. Of digitaal via de kabel, het is zoals u kiest. Maar na 10 jaar Flikken is het tijd om afscheid te nemen, en in Gent doen ze dat met stijl. Op zaterdag 18 april verwacht men niet minder dan 30.000 fans voor een spetterend afscheidsfeest. Geen flikkendag maar een heuse Flikkenparty, een dankbaar gebaar naar de serie en de mensen die Gent zo nauw aan het hart liggen.

In samenwerking met Gent Verwent en een hele boel winkels wordt een Flikken winkelspeurtocht georganiseerd. Goede speurders maken kans op talrijke mooie prijzen. In Kinepolis Gent kan men in preview de allerlaatste aflevering gaan bekijken. De tickets vliegen de deur uit, snel naar de website surfen is de boodschap. En er is natuurlijk heel wat straatanimatie. Vanaf 10 uur wordt de binnenstad omgetoverd tot een heus straattheater: swingende fanfares, komieken, grappige pinguïns, steltlopers en muziek. Kers op de taart zijn de acteurs: de huidige acteurs, maar ook tal van oud-flikken uit de TV reeks. Zij nemen die dag definitief afscheid van hun fans. Wie nog een flikkenboek heeft of nog snel naar de Standaard boekhandel loopt kan zijn boek zaterdagnamiddag laten signeren door één van de acteurs op het Gentse Stadhuis.

Vanaf 14 uur zorgen Mark Tijsmans, Roel Vanderstukken, Mathias Sercu, Andrea Croonenberghs en Margot De Ridder samen met de Miguel Wiels Band voor muziek. Met een spetterend optreden nemen zij voor goed afscheid van de talrijke Flikken fans. Een ideale gelegenheid om van de acteurs nog eens een mooie foto te maken. “We verwachten niet zo veel volk als voor Flikkendag” zegt commissaris Steven De Smet. “Maar gezien de vele vragen die nu binnenstromen, dan schat ik dat de Flikkenparty toch 30.000 man zal lokken”.

Ook dit jaar toont Gent zijn goed hart: op 18 april worden er opnieuw flikkenpetten verkocht voor het goede doel, nieuw is de exclusieve zwaaisjaal. Met de opbrengst wil Gent Kom op Tegen Kanker een hart onder de riem steken. Wie het boek ‘Flikken anders bekeken’ voor een gunstprijs wil bemachtigen moet zich op zondag 12 april aanbieden bij de Standaard Boekhandel met de bon uit ‘De Zondag’ en zo het boek bemachtigen voor 7,95 euro. Ook de media zal ruimschoots aanwezig zijn. Het begint met een sterlegging in de foyer van Kinepolis Gent en een exclusieve avondfeest s’avonds in het Justitiepaleis, inclusief Rode Loper gebeuren. Link: http://www.flikkenparty.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten