maandag 6 april 2009

EPHEC beurs genomineerd door UNIZO

Vorig jaar, op 10 december, vond op de 6e verdieping van het ICC Gent een opmerkelijk initiatief plaats: studenten marketing van de Arteveldehogeschool en studenten van de Brusselse Ephec school realiseerden samen, in het kader van een taaluitwisselingsproject, de 'Ephec-beurs'. De Arteveldestudenten kropen in de huid van beursexposant en vertegenwoordigden een bestaand bedrijf en product, de Ephec-studenten kropen in de huid van professionele inkopers. De studenten stonden ook in voor de volledige organisatie van de beurs zelf, in samenspraak met het ICC Gent. Ook UNIZO merkte dit project op en nomineerde de Ephec beurs prompt voor de 'UNIZO prijs Ondernemende School 2009'. De nominatie gebeurt op basis van een aantal criteria, waarvan ondernemend gedrag en creativiteit de voornaamste zijn. In totaal zijn er vijf projecten genomineerd. Op 27 mei wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. We duimen alvast mee voor het Ephec project!

Citadelle Ma Belle

In het Erfgoedweekend, met dit jaar 'Uit Vriendschap' als thema, valt er van alles te beleven in het Citadelpark. Uit vriendschap bundelen het SMAK, het MSK en het ICC ghent alle krachten voor 'Citadelle ma Belle'. De vzw Made In werd erbij geroepen als creatieve en ervaren organisatiepartner. Eén weekend lang krijgen de bezoekers van dit event al een voorsmaakje van het Museumplein, dat in de toekomst permanent gerealiseerd zal worden.

De drie buren zorgen voor een hele reeks activiteiten: van culturele wandelingen over concerten, tentoonstellingen en workshops tot een museumbrunch. Het SMAK en het MSK zullen gedurende dit weekend ook permanent gratis toegankelijk zijn. Het event is er niet alleen voor de cultuurminnende Gentenaar; iedereen, jong en oud, is van harte welkom! Voor meer informatie en het volledige programma surft u naar www.citadellemabelle.be

Succesvolle Open House

Op 24, 25 en 26 maart zette het ICC Gent zijn deuren open voor congres organisatoren en meeting planners. Hét moment om uit te pakken met datgene wat telkens weer als één van de grootste troeven beschouwd wordt: oprechte en onovertroffen gastvrijheid. Het ‘We Care’ Team stond dan ook garant voor een hartelijke ontvangst! Expo Rent creëerde met een aangename loungeruimte de ideale sfeer voor een ontspannen kennismakingsgesprek, Alter Expo showde één van zijn standen, Plantrent fleurde de Open House op met extra bloemen en planten en PLAY verzorgde licht en geluid. Last but not least zorgde huiscateraar Gourmet Invent voor een hapje en een drankje. Zowel organisatoren uit de academische wereld als uit de bedrijfswereld kregen de gelegenheid om het ICC ghent uitgebreid te leren kennen. Vele organisatoren waren verrast door het arsenaal aan mogelijkheden in de gebouwen en door de moderne uitstraling. Daarnaast werd ook enthousiast gereageerd op de all-in vergaderpakketten: duidelijke pakketten die de organisatie voor de klant een pak makkelijker maken, met de zekerheid dat er achteraf geen addertjes vanonder het groene Citadelgras komen kruipen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten