maandag 27 april 2009

Arteveldehogeschool haalt banden aan met Canada.

ondertekeningOp 24 april tekende een delegatie van het Seneca College uit Toronto een Memorandum of Understanding met de Arteveldehogeschool. Bedoeling is de bestaande samenwerking tussen beide onderwijsinstellingen uit te diepen. De trans-Atlantische coöperatie gaat verder dan de uitwisseling van studenten- en lesgevers. De Arteveldehogeschool en het Seneca College zullen hun krachten ook bundelen voor onderzoek, professionalisering, gemeenschappelijke curricula en internationale stageplaatsen voor elkaars studenten. Het Memorandum of Understanding werd vrijdag om 14 uur officieel ondertekend door algemeen directeur van de Arteveldehogeschool prof. dr. Johan Veeckman en Jeff Roach, hoofd van de Corporate Communications-module aan het Seneca College. Deze hogeschool uit Toronto biedt honderdvijftig opleidingen aan, samen goed voor zestienduizend voltijdse en honderdduizend deeltijdse studenten.

Het Seneca College is een van de oudste partners van de opleiding Bachelor in het communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool. Er bestaat dan ook reeds jaren een uitwisseling tussen Artevelde studenten uit Gent en Seneca studenten uit Toronto.
Jacques Allemeersch verzorgt de contacten van de Arteveldehogeschool met Canadese onderwijsinstellingen, en dus ook met het Seneca College. “De samenwerking verloopt schitterend en groeit continu. Momenteel werken we bijvoorbeeld volop aan een initiatief dat studenten van beide onderwijsinstellingen moet in staat stellen om via videoconferencing samen een project op het getouw te zetten.”

Canada is één van de vijf landen waarmee de Arteveldehogeschool strategische allianties uitbouwt. De andere landen zijn Zuid-Afrika, Vietnam, Turkije en Ecuador. In deze landen worden met universiteiten en hogescholen samenwerkingen opgezet die verder gaan dan de klassieke uitwisseling van studenten en docenten. In Canada werkt de Arteveldehogeschool niet enkel samen met het Seneca College, maar ook met de Université Laval in Québec en Ryerson University in Toronto. Partnerschappen met verschillende andere hoger onderwijs instellingen worden momenteel voorbereid. Link: www.arteveldehs.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten