vrijdag 27 maart 2009

Nu zondag startschot Literaire Lente in Gent

Bezoeker wandtapijten 02 Op zondag 29 maart gaat de tweede Literaire Lente in Gent van start. Het startschot wordt gegeven door Lieven Decaluwe, schepen voor cultuur, die met enkele literatuurkenners in gesprek gaat over de literaire ambities van Gent als veelzijdige cultuurstad, en de manier waarop literatuur in Gent kan ondersteund en gestimuleerd worden. Dit aperitiefgesprek met Marc Reynebeau, Christophe Vekeman, Peter Vanden Eede, Carlo Van Baelen en schepen van cultuur Lieven Decaluwe (moderator: Steven Heene) gaat door op zondag 29 maart om 11 uur in de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde.

Volgende literatuurkenners zullen deelnemen aan het debat:
Marc Reynebeau (auteur, journalist, historicus)
Christophe Vekeman (schreef o.a. Alle mussen zullen sterven en Lege jurken)
Peter Van den Eede (programmering literatuur in Kunstencentrum Vooruit)
Carlo Van Baelen (directeur Vlaams Fonds voor de Letteren)
Het gesprek wordt gemodereerd door Steven Heene (artistiek coördinator NTGent en voorzitter van de adviescommissie Literaire Verenigingen, Manifestaties en Focuspunten bij het Vlaams Fonds voor de Letteren).

De Literaire Lente in Gent zet nog tot en met 3 april heel wat activiteiten in verband met literatuur, poëzie en boeken in de kijker. Het Departement Cultuur nam de coördinatie van de Literaire Lente op zich in samenwerking met een aantal Gentse literatuurpartners, zoals de Universiteit Gent en Krikri vzw. De combinatie van muziek van het Ensor Strijkkwartet en hedendaagse literatuur staat centraal tijdens ‘Zeven’ op 30 maart in de Lakenhalle. Verder komt ook de top van de Vlaamse dichters aan bod tijdens ‘De dag van heden is het grootste wonder’ op 31 maart in het Stadhuis.

Praktisch: het aperitiefgesprek vindt plaats in de KANTL (Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde), Koningstraat 18 te Gent. Toegang is gratis, reserveren is niet noodzakelijk. Informatie en organisatie: Departement Cultuur T 09 269 84 60 E directie.cultuur@gent.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten