donderdag 26 maart 2009

IVAGO sluit de komende dagen de Gentse containerparken.

Wie in Gent of Destelbergen gedomicilieerd is kan vanaf 1 april jaarlijks twaalf keer gratis terecht op de containerparken van IVAGO. De voorwaarden en het aantal beurten om zijn afval aan te bieden zijn echter verstrengd. Zo wordt er gekeken of je wagen korter is dan 6,5 meter of langer is dan 8,5 meter. En als je met een aanhangwagen komt, dan wordt die bij de totale lengte bijgerekend.

Je kan vanaf 1 april nog steeds terecht in alle containerparken, behalve als de totale lengte meer dan 8,5 meter bedraagt of als je wagen hoger is dan 1,85 meter. Dan moet je met je wagen de laadbrug op en dan betaal je volgens het achtergelaten gewicht en de afvalsoort. Het tarief loopt op van 0,025 euro/kilo tot 0,075 euro/kilo. Dan kan je enkel binnen in die containerparken die uitgerust zijn met een weegbrug. Dat zijn de containerparken in de Proeftuinstraat te Gent en de Lourdesstraat te Oostakker.

Wat als je gratis beurten opgebruikt zijn of je wil steenpuin, gips, asbest, roofing en dergelijke wil aanbieden? Wat als ik geen inwoner van Gent of Destelbergen ben? Ook dan kan je tegen betaling binnen op de containerparken in de Proeftuinstraat en de Lourdesstraat. Om toegang te krijgen tot de recyclageparken moet je over een toegangskaart beschikken. Die kan je aanvragen bij IVAGO. Vul het contactformulier ‘toegangskaart particulieren’ in. De kaart is gratis. Je betaalt 7,50 euro waarborg. Die krijg je terug wanneer je het niet beschadigde pasje bij IVAGO weer inlevert.

Vanaf woensdag 1 april treedt die nieuwe toegangsregeling op de IVAGO recyclageparken in voege. Maar dit vraagt een reeks aanpassingen aan hard- en software. Om deze mogelijk te maken zijn de recyclageparken in Gent en Destelbergen gesloten op maandag 30 en dinsdag 31 maart. Wie zijn oude rommel nu nog kwijt wil zal heel rap moeten zijn, of een paar dagen geduld moeten hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten