maandag 30 maart 2009

Gentse Voskenstunnel opnieuw tijdelijk afgesloten

twintowers07 In december 2007 werd de Voskenstunnel onder het Gentse Sint-Pietersstation een eerste maal afgesloten. Dit om de gebouwen van de Post af te breken en het puin te ruimen. Ook nu wordt deze tunnel voor bijna een maand afgesloten. Van begin april tot eind april verplaatst Eandis enkele ondergrondse nutsleidingen op het aansluitende Koningin Maria-Hendrikaplein, in de strook tussen de Voskenstunnel en de Koningin Fabiolalaan. Daarbij worden sleuven gegraven. In de eerste helft van mei legt Eandis de parkeerstrook op de ventweg (strook tussen de Albertlaan en de Fabiolalaan, op het Maria-Hendrikaplein) open, én worden de tijdelijke metalen damplanken in de werfzone langs deze ventweg verwijderd. De strook tussen de Voskenstunnel en de Fabiolalaan fungeert op dat ogenblik voor een deel als tijdelijke opslagplaats.

Wegens de paasvakantie wordt de kans op verkeerschaos laag ingeschat. Net als bij een vorige tijdelijke afsluiting van de Voskenstunnel (ten tijde van de explosieve afbraak van het postsorteergebouw) treedt er een uitgebreid communicatieplan in werking. Om de omleiding voor het autoverkeer aan te geven zijn in een wijde perimeter aankondigingsborden en lichtkranten geplaatst. Buurtbewoners, handelaars en scholen worden per brief op de hoogte gebracht. De politie zal aanwezig zijn op de invalswegen naar de Voskenstunnel om de autobestuurders wegwijs te helpen. Meer informatie op http://www.projectgentsintpieters.be.

Het gewone autoverkeer zal NIET meer door de Voskenstunnel kunnen van 6 april tot einde mei 09 (afhankelijk van de weersomstandigheden). De omleiding voor auto’s gebeurt vanaf de Sterre en wijken achter het station via de Kortrijksesteenweg. De Rijsenbergbuurt is bereikbaar via de Albertlaan, R40 en Kortrijksesteenweg. Het openbaar vervoer ondervindt geen hinder van deze werken. Lijnbussen en trams blijven volgens normale reisroutes en dienstregeling rijden. Fietsers en voetgangers kunnen de Voskenstunnel ook heel de tijd blijven gebruiken. Pendelaars kunnen dus alle fietsstallingen bereiken langs de normale weg. De K&R zone op de ventweg vervalt tijdelijk. Pendelaars kunnen zich tussen 6 april en eind mei 09 enkel laten ophalen via de K&R zones in de Koningin Astridlaan, en de K&R zone op de kop van de Boudewijstraat. Minder mobielen bereiken hun voorbehouden parkeerplaatsen voor het stationsbuffet aan de taxizone via de Clementinalaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten