zondag 8 maart 2009

Gent Geniet Gezond staat in het teken van 'wild van water'

Gent Geniet Gezond loopt van vrijdag 13 maart tot vrijdag 20 maart. Het is een week vol met pittige initiatieven om jong en oud te verleiden met gezonde voeding en een duwtje te geven naar meer bewegen. De activiteiten gaan van start met en soeplunch op vrijdag 13 maart van 12 tot 14 uur in het Baudelopark. Ontdek er het genot van een rijk gevulde kom soep met overheerlijke verse groenten. Soep bevat weinig calorieƫn, vet en cholesterol, en veel vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels.

Dit jaar pakt Gent Geniet Gezond uit met een gezondheidshappening in het Baudelopark op zaterdag 14 maart. De kids kunnen ravotten op het beweegparcours, bij het kooivoetbal of op het springkasteel, om daarna even uit te blazen bij de grimestand of de poppenkast (16 uur). In het smaakcentrum kunnen ze volop experimenteren met smaken en geuren. Om 14 en om 15 uur kunnen ze terecht voor een gratis kinderaerobic. Ook de mama’s en papa’s mogen deelnemen aan de fietsduels en watersportsimulaties. Of ze kunnen hun vaartechniek verbeteren bij de telegeleide zeilboten aan de jachthaven Portus Ganda. Van al die actie krijg je dorst. De deelnemers kunnen zich opfrissen met lekker water, genieten in het theehuis of zich opwarmen bij een heerlijke kop soep.

Niet alleen sport en spel, proeven en genieten staan op het programma, maar ook meten en weten. Naar jaarlijkse gewoonte is er ook een gezondheidsmarkt op zaterdag 14 maart in het Baudelopark. Deskundigen geven er gratis advies over voeding en bewegen. Geen lifestylebeurs met jacuzzi’s en aromatherapie, maar gezonde voeding en beweging voor ieders beurs. Check uw eetgewoonten met de voedingstest of vraag advies op maat. DiĆ«tisten en andere deskundigen, in samenwerking met Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent en KaHo Sint-Lieven, geven graag tips. Eva vzw geeft informatie over gezond, evenwichtig vegetarisch koken. Ter gelegenheid van deze gezondheidsmarkt rukken ook de gezondheidsbus van Bond Moyson, de beweegmobiel van Partena en de sappentrapper van de Christelijke Mutualiteit uit.

Naast deze gezondheidsmarkt vinden er nog vele activiteiten plaats in de stad. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht in het schoolmuseum ‘De Wereld van Kina: De Tuin’ voor de tentoonstellingen ‘Brood-je-gezond’. Van maandag 16 maart tot donderdag 19 maart start een uitgebreid aanbod voor scholen en verenigingen. Een wandelzoektocht, speleiland, beweegplein en nog veel meer activiteiten zetten kinderen en jongeren actief aan om gezond te eten en bewegen. Voor verenigingen staan er kookworkshops, voordrachten rond het belang van water drinken en diverse informatieve en lekkere uitstappen op het programma.
Bekijk het volledige programma op de website www.gentgenietgezond.be.

Alle activiteiten zijn gratis, maar voor de soeplunch op vrijdag 13 maart en de poppenkast op zaterdag 14 maart moet u wel vooraf inschrijven bij de Gezondheidsdienst (tel. 09 235 22 50). Het volledige programma staat op de website www.gentgenietgezond.be. Meer info: Logo Gent, tel. 09 235 74 25.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten