dinsdag 24 maart 2009

De comeback van Guy Reynebeau.

Maandagavond keerde Guy Reynebeau na 9 jaar terug naar de SP.a fractie in de Gentse gemeenteraad. Van 1991 tot 1998 was hij OCMW raadslid in Gent. Van 1998 tot eind 2000 was hij al eens gemeenteraadslid. In januari 2001 werd hij opnieuw aangesteld als Gents OCMW raadslid en zetelde onafgebroken tot heden in het Vast Bureau als Ondervoorzitter. Guy Reynebeau zetelde tevens vele jaren in de Hoge Raad voor Binnenlands Bestuur. Reynebeau volgt Anne Schiettekatte op, die verwikkelt geraakte in een schandaal rond de Gentse politiechef Peter De Wolf.

Zijn interesse gaat vooral naar sociale zaken en gezondheid, wonen, sport, verkeersveiligheid en personeelsbeleid. Hij bekleedt sinds vele jaren diverse bestuursfuncties in tal van particuliere welzijnsorganisaties en organisaties in de woon- en zorgsector. Vorig jaar deed Guy Reynebeau nog een oproep naar de Gentse foorkramers om 500 kinderen uit kansarme gezinnen de gelegenheid te geven om gratis de kermis op de Korenmarkt te bezoeken. Guy Reynebeau: “Het is voor gezinnen met een beperkt inkomen een hele hap uit het budget om met de kinderen naar de kermis te gaan. Als de klasgenootjes wel naar de kermis gaan dan is dat voor die kinderen een grote teleurstelling”. Dankzij deze actie hadden deze kinderen toch een fijne dag.

Guy Reynebeau is ondervoorzitter van de SP.a afdeling Gent en voorzitter van de SP.a wijkafdeling Brugse Poort. Hij woont met zijn vrouw, zijn zoontje Tibor en dochter Manou in de Waterlelielaan in Wondelgem. Guy Reynebeau is een fervent AA Gentsupporter en ondersteunt ook de inspanningen om opnieuw grote bokswedstrijden in Gent te laten plaatsvinden. Zo is er al enige tijd een ‘Beker Guy Reynebeau’ verbonden aan het Gents Boksgala in de Topsporthal Gent en aan de wedstrijden die plaatsvinden in de boksclub op de site Gasmeterlaan. Over zijn comeback in de Gentse gemeenteraad: “ Ik ben blij terug te zijn, maar het is wel met gemengde gevoelens. Bij het OCMW kon ik als ondervoorzitter heel veel nuttige zaken verwezenlijken”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten