zondag 22 februari 2009

Gentse haven heeft honderden vacatures

Ondanks de crisis heeft de Gentse haven nog steeds rond de 600 openstaande vacatures. Daarom organiseert VeGHO, de Vereniging van Gentse Havengebonden Ondernemingen, samen met VDAB Gent op zaterdag 7 maart voor de derde maal een jobbeurs. Vijftien deelnemende bedrijven bieden er meer dan tweehonderd functies aan. De schaarste op de arbeidsmarkt was de drijfveer achter de vorige edities. De realiteit is vandaag heel anders en de klappen die bij de grote bedrijven uit de Gentse haven vallen, waren de jongste maanden meer dan eens voorpaginanieuws. Schepen Sas van Rouveroij: “Net in deze moeilijke tijden willen de we een positief signaal uitdragen. Het is belangrijk om de jobbeurs van de Gentse haven opnieuw te laten plaatsvinden”. De jobbeurs van de Gentse haven wordt elk jaar ondersteund en gepromoot door de VDAB, maar vindt nu plaats in een VDAB competentiecentrum in het hartje van de Gentse haven. VeGHO werkte ook mee aan de recent gelanceerde havenwebsite van de VDAB www.vdab.be/haven.

Dankzij de succesvolle samenwerking tussen VDAB en VeGHO over opleiding en toeleiding naar werk in het opleidingscentrum Gent Zeehaven is de tewerkstelling na opleiding op één jaar tijd met meer dan 30% gestegen. Dat opleidingscentrum is hiermee het best presterende VDAB opleidingscentrum 'logistiek' in Vlaanderen. De boodschap aan alle werkende en niet-werkende werkzoekenden, arbeiders, bedienden, kaderleden en ingenieurs, ervaren werknemers en pas afgestudeerden, mannen en vrouwen, is duidelijk. Come to Ghent; kom in de haven van Gent werken. Op de jobbeurs kunnen deelnemers kennis maken met de personeelsdiensten van de deelnemende bedrijven er gratis hun CV laten analyseren en sollicitatietips meepikken tijdens een van de workshops. Meer informatie is te vinden op de website www.vegho.be/.

De jobbeurs vindt plaats op zaterdag 7 maart 2009 van 9 tot 16 uur in het VDAB competentiecentrum in de Mai Zetterlingstraat 10, 9042 Gent. Er rijden gratis shuttlebussen tussen Gent Dampoort en de jobbeurs. Deze dienst wordt verzorgd door Max Mobiel vzw, die elke werkdag meer dan 150 werknemers van Gent Dampoort naar de haven vervoert. Er worden meer dan 200 verschillende functies aangeboden op de jobbeurs. Dit betekent dat er honderden vacatures zijn (want meestal zijn er meerdere vacatures voor eenzelfde functie). De vacatures zijn opnieuw uiteenlopend: heftruckchauffeurs, logistiek bedienden, ingenieurs, account managers, operatoren, mechanici, technici, chauffeurs, bedienden, pijpfitters, schoonmaakpersoneel, meet- en regeltechnici, ploegleiders, administratief medewerkers, enzovoort. De lijst met vacatures kan men raadplegen op de website www.vegho.be.

Bovendien gaat de Haven van Gent zelf op zoek: zo is er een vacature voor havenluitenant. Die coördineert de zee- en binnenvaartbewegingen en de communicatie met zee- en binnenscheepvaart in de haven van Gent. Hij staat mee in voor de ontvangst en controle van alle scheeps- en goederenbewegingen in de haven. Iedereen met een bachelordiploma kan aan de selectieprocedure deelnemen. Het Havenbedrijf Gent biedt een afwisselende job met ruime opleidings- en ontplooiingskansen. Het betreft een statutaire functie in een stabiele en motiverende werkomgeving. Inschrijven kan tot 28 februari. Meer informatie vindt men op www.portofghent.be of Dieter Boedts, Havenbedrijf Gent, personeelsdienst@havengent.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten