zaterdag 3 januari 2009

Ledeberg kiest geen Prins en Prinses Karnaval in 2009

biebricher04De Prins- en Prinsesverkiezing van Karnaval Ledeberg 2009, die voorzien was op 31 januari 2009 wordt, bij gebrek aan kandidaten, vervangen door een afscheidsfeest van Prins Karnaval 2008 Ozzie. Dit Prinsenfeest wordt georganiseerd in samenwerking met de Prinsenkamer van Ledeberg. Patrick Van Damme: “Bij de uiterste datum van inschrijving voor de verkiezingen had zich niemand officieel kandidaat gesteld. Het Organisatiecomit√© Karnaval Ledeberg vzw betreurt natuurlijk deze gang van zaken maar hoopt dat dit slechts een tijdelijke situatie betreft. Karnaval Ledeberg leeft immers nog altijd enorm op deze Gentse deelgemeente. Getuige daarvan zijn onder meer de 10 Ledebergse karnavalverenigingen (LKV’s), de eigen wagenbouw en de talrijke activiteiten die door de LKV’s worden georganiseerd”.

Het gebrek aan kandidaten voor de titels in 2009 is, volgens de organisatoren, te wijten aan 3 factoren. Er is de omvang (en het financieel plaatje) van de kiescampagnes van de vorige jaren. De economisch moeilijke tijden laten zich ook op Ledeberg voelen. De kandidaten richten hun pijlen liever op de verkiezing van 2010, waarbij het 25-jarig bestaan van Karnaval Ledeberg gevierd wordt. Voor die verkiezing van 2010 hebben zich nu al 2 mannelijke kandidaten gemeld.

Ook in andere karnavallocaties liggen de kandidaten voor 2009 blijkbaar niet voor het grijpen. De geplande uitgebreide programmatie voor het Ledebergse karnavalweekend van 6 tot en met 9 maart 2009 gaat uiteraard gewoon door. De karnavalisten zullen op dat moment door Keizer Karnaval Christof en Keizerin Karnaval Simonneke door het feestgedruis geleid worden. De locatie voor het Prinsenfeest op 31 januari blijft behouden (Dienstencentrum Gentbrugge) en de toegang is voor iedereen gratis. Wie verkleed komt maakt bovendien nog kans op een mooie prijs. Link: http://www.karnavalledeberg.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten