zaterdag 10 januari 2009

Informatievergadering over De Porre.

Om de bewoners van Gentbrugge te informeren over wat er de komende jaren in hun buurt zal gebeuren organiseert de Stad Gent op woensdag 14 januari 2009 een informatievergadering over het project De Porre. Daarna krijgen de aanwezigen ruimschoots de tijd om vragen stellen. Deze informatievergadering vindt plaats om 19 uur in de sportzaal op het gelijkvloers van de stedelijke basisschool ‘De Sportschool’, Jules de Saint-Genoisstraat 93 te Gentbrugge.

Het stadsvernieuwingsproject De Porre in Gentbrugge streeft naar een gemengde ontwikkeling: enerzijds particuliere groepswoningbouw aan de Peter Benoitlaan en anderzijds een park met twee bouwprojecten aan de Jules de Saint-Genoisstraat. Het fabriekscomplex De Porre herbergt momenteel nog steeds een post van de brandweer, de Gentbrugse afdeling van het Rode Kruis, een clubhuis voor senioren, een depot van het Museum voor IndustriĆ«le Archeologie en Textiel, een aantal carnavalverenigingen, de dekenij en een depot van de politie. Om het stadsvernieuwingsproject te realiseren moet er in eerste instantie voor elk van deze gebruikers een andere, gebruiksklare plek gezocht worden. Vervolgens zal er gefaseerd gesloopt worden. De waardevolle delen van het fabriekscomplex worden gerecupereerd, hersteld en geĆÆntegreerd in het park. Zo zullen bijvoorbeeld de oude fabrieksmuren fungeren als tuinmuren. De koeltoren, de stoomturbine en de kasseiweg worden als herkenningspunt bewaard.

Er wordt geopteerd voor een ontwikkeling in twee fasen. In een eerste fase wordt de zone Jules de Saint-Genoisstraat omgevormd tot een park met toegangen via de Tuinwijk Ter Heide, de Jules de Saint-Genoisstraat, de sportschool en het Sint-Gregoriuscollege. Tevens worden er twee bouwprojecten gerealiseerd, namelijk de uitbreiding van de Sportschool met een nieuwbouwgedeelte aan de zijde van de Jules de Saint-Genoisstraat naast de toegang tot het buurtpark en de renovatie en uitbreiding van een deel van de voormalige spinnerij, gelegen naast de koeltoren, tot buurthuis. De tweede fase, een verkaveling van woningen, zal starten in 2011 wanneer de brandweer zijn intrek heeft genomen in een nieuw op te richten brandweerkazerne op een andere locatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten