donderdag 24 december 2009

Stories For Life levert recordbedrag van 150.000 euro voor Music for Life

Op kerstdag mocht Geert Joris namens het boekenvak een cheque van 150.000 aan Music For Life in het Glazen Huis in Gent overhandigen. De actie met de verhalenbundel Stories For Life bleek een schot in de roos. Stories For Life bevat 9 kortverhalen van markante Vlaamse auteurs: Rachida Lamrabet, Tom Lanoye, Dimitri Leue, Bart Moeyaert, Tom Naegels, Joke van Leeuwen, Margot Vanderstraeten, Dimitri Verhulst en Erik Vlaminck. Met deze unieke verhalenbundel leverden Boek.be, de Vlaamse Boekverkopersbond en de Vlaamse Auteursvereniging een bijzondere bijdrage voor Music For Life. Het bijzondere aan dit boekje is dat alle schakels in het ontstaan ervan geheel belangeloos of met zo weinig mogelijk kosten tot stand zijn gekomen.

Zes weken lang werd deze unieke verhalenbundel voor 5 euro te koop aangeboden in meer dan 200 Vlaamse boekhandels. Dat het boekje tegen 5 euro verkocht wordt, is niet toevallig: het is exact de prijs van een malariamuggenwerend muskietennet. Met één boekje kan je dus een mensenleven redden. De boekhandels zetten enthousiast hun schouders onder het project. Geert Joris, directeur van Boek.be, was verheugd om namens het boekenvak een cheque van 150.000 euro aan Music For Life in het Glazen Huis te overhandigen. Dit bleek een van de recordbedragen van de actie te zijn. “Dit is het hoogste bedrag tot hiertoe!” aldus een dolblije Siska Schoeters. Herbekijk de overhandiging via deze link: http://www.stubru.be/programmas/musicforlife/storiesforlifelevertrecordbedragop

De actie nog niet ten einde: in de 200 deelnemende boekhandels kun je nog tot 2 januari 2010 terecht om Stories For Life te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten