maandag 14 december 2009

Stad Gent schenkt opnieuw 50.000 euro aan Music For Life

De Stad Gent schenkt ook dit jaar 50.000 euro aan het Rode Kruis Vlaanderen in het kader van de actie 'Music For Life 2009'. Het geld gaat naar de aankoop van muskietennetten in de strijd tegen malaria, de vijfde meest voorkomende doodsoorzaak wereldwijd. Vrijdagavond start ‘Music For Life’ op het Wilsonplein aan de Zuid in Gent. Sofie Lemaire, Siska Schoeters en Gentenaar Sam De Bruyn zullen er 6 dagen lang vanuit het Glazen Huis radio maken. Ze overleven enkel op sapjes en vragen aandacht voor de strijd tegen malaria. Malaria doodt nog steeds tussen 1 en 1,5 miljoen mensen per jaar, voornamelijk in Afrika. Slapen onder degelijke muskietennetten kan veel helpen. Daarom gaat de opbrengst van Music For Life naar het Rode Kruis Vlaanderen dat zo veel mogelijk netten zal aankopen.

De Stad Gent heeft opnieuw 50.000 euro verzameld om te schenken aan Music For Life. Dat bedrag komt onder andere uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking en door geen papieren nieuwjaarskaartjes te verzenden. Burgemeester Termont roept alle stadsdiensten op om géén papieren nieuwjaarskaartjes te versturen, het uitgespaarde geld gaat namelijk naar Music For Life. De beslissing wordt nog voorgelegd aan de gemeenteraad op 15 of 16 december, maar een kniesoor die daar over valt. Vorig jaar, toen Music For Life voor het eerst in Gent plaatsvond, schonk de Stad Gent ook al 50.000 euro aan het Rode Kruis Vlaanderen. De centen gingen toen naar moeders op de vlucht voor oorlog en geweld.

Ook het boekenvak wil graag een bijdrage leveren aan dit succesvolle én zinvolle initiatief. Het resultaat: Stories For Life, een kortverhalenbundel met negen nieuwe kortverhalen van de crème de la crème van onze Vlaamse auteurs: Dimitri Verhulst, Tom Lanoye, Margot Vanderstraeten, Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen, Erik Vlaminck, Dimitri Leue, Rachida Lamrabet en Tom Naegels. Tot 24 december wordt deze unieke verhalenbundel voor 5 euro te koop aangeboden in meer dan 200 Vlaamse boekhandels. Met de opbrengst van de actie koopt het Rode Kruis muskietennetten. Een muskietennet kost … 5 euro. Met één boekje kan je dus een mensenleven redden. Op 24 december overhandigt Boek.be de cheque met de opbrengst van de verkoop van Stories For Life aan de Rode Kruis-actie van Music For Life in het Glazen Huis in Gent. Rep je dus naar de boekhandel! Klik hier voor de adressen van de deelnemende boekhandels.

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten