woensdag 30 december 2009

Overzichtstentoonstelling Lucien Cornelis in Galerie Link.

Link 14 Naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag loopt er in de Gentse Galerie Link een overzichtstentoonstelling over het werk van de gekende Gentse kunstenaar Lucien Cornelis. De ouders van Lucien hadden een kapperszaak in de nabijgelegen Kongostraat. Lucien haalde met zijn tweelingbroer Oscar een diploma van toegepaste grafiek. Ook later liep hun professioneel en artistiek leven vaak parallel. In de jaren 60 trok Lucien naar India, wat zijn werk sterk beïnvloedde. Het stimuleerde hem ook om het overdreven materialisme van onze maatschappij aan de kaak te stellen.

Het was een tevreden burgemeester Termont die de tentoonstelling mocht openen. Daniel Termont was tevreden over zijn stad en zijn inwoners: een stad van kennis en cultuur, maar ook een stad met een hart. Een stad met de grootste universiteit en het meest aantal studenten, maar ook een stad waar Music For Life welkom is en alle records breekt. Daniel Termont was ook blij om te gast te zijn in deze echte Gentse galerie, een link tussen Gent en de wereld. Een galerie die het niet moet hebben van grote promotiebudgetten of megacampagnes. Maar een galerie die gestaag bouwt aan een gedegen lokale en internationale reputatie.

Link 04 Dat Daniel Termont zo vlot kon praten over het werk van Lucien Cornelis is niet te verwonderen: Lucien is nog eens gewaardeerd bestuurslid van het Geuzenhuis, waar hij zijn kennis en inzet ruimschoots toonde. Zijn werk kan gerust naast dat van Walter De Buck en andere grote artiesten staan. Volgens Termont heeft Lucien geen thuis nodig. Gent is zijn thuis, dat bewijst zijn werk. Zo schilderde Lucien samen met zijn tweelingsbroer Oscar het gedicht ‘Melopee’ van Paul Van Ostayen op de oevers van de Korenlei en de Graslei. Link: http://galerie-link.be/

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten