dinsdag 29 december 2009

De Lijn brengt feestvierders veilig naar huis op oudejaarsnacht

De Lijn Oost-Vlaanderen zet op oudejaar 36 feestbussen en 1 feesttram in om alle feestvierders veilig van en naar hun bestemming te brengen. Wat je ook plant met oudejaar, plan meteen ook je vervoer. Een biljet voor de feestbussen en/of tram kost 2,50 euro en is te koop in alle Lijnwinkels vanaf 18 december. Het is onbeperkt geldig op alle bussen en trams van De Lijn op oudejaarsavond vanaf 18 uur tot 1 januari middernacht. Alle andere vervoerbewijzen zijn geldig. In het Waasland zijn de feestbussen gratis. Voor de exacte dienstregeling kan de reiziger terecht in de speciale oudejaarsfolder van De Lijn. Deze folders zijn te verkrijgen op alle voertuigen en in de Lijnwinkels. Voor meer info surf naar www.delijn.be of bel de LijnInfo: 070/220 200.

In Gent rijden zestien feestbussen tussen 22 uur en 6 uur ’s ochtends vanuit de omliggende gemeenten naar het centrum van Gent en terug. Centraal punt voor het oudejaarsnachtvervoer in de Gentse regio is de Zuid. De bussen hebben vaste vertrektijden: 23 uur, 1 uur, 3 uur en 5 uur. Enkel feestbus 16 heeft andere vertrektijden: 24 uur, 2 uur, 4 uur en 6 uur (deze bus geeft aansluiting met de bussen die vertrekken aan het station van Aalst). Daarnaast pendelt de feesttram de hele nacht tussen het Sint-Pietersstation en de Zuid. Tussen 20 uur en 0.40 uur en tussen 3.00 uur en 6 uur rijdt de tram om de 20 minuten. Tussen 0.40 uur en 3.00 uur kan de reiziger om 40 minuten op een tram rekenen.

Dankzij de tussenkomst van de stad St-Niklaas rijdt iedereen in de regio Waasland gratis. Deze gratis bussen rijden de hele nacht tussen 22.30 uur en 7.30 uur. Centraal knooppunt voor de regio Aalst is Aalst station vanwaar er dertien feestbussen vertrekken naar de omliggende gemeentes. De bussen rijden tussen 22 uur en 8 uur. Ook dit jaar rijdt er een bus van Aalst Station naar de Oktoberhallen in Wieze en terug. Dankzij de inzet van bijna 100 medewerkers zullen ook dit jaar heel wat feestvierders op een veilige manier thuis geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten