dinsdag 22 december 2009

Belg goed voor 100.000 ton afgedankte toestellen.

Tijdens de kerstperiode kopen we met zijn allen heel wat geschenken, waaronder ook elektrische en elektronische apparaten. Krijgt u zelf een nieuw apparaat, verhuis het afgedankte exemplaar dan niet naar de zolder of kelder, maar breng het nog deze kerstvakantie naar het containerpark, de elektrozaak of het kringloopcentrum. Zo helpt u Recupel om 2009 af te ronden met een recordinzameling van 100.000 ton. En zo blijft Belgiƫ bij de beste leerlingen van Europa. De historische mijlpaal van 100.000 ton voor heel Belgiƫ is in zicht en daarom doet Recupel een oproep aan alle consumenten.

Een inzameling van 100.000 ton betekent een stijging van meer dan 13 % ten opzichte van vorig jaar (86.940 ton). Vandaag zamelt Recupel al meer dan 9 kilogram afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten (AEEA) per inwoner in, goed voor een plaats in de Europese top vier. Deze opperbeste cijfers zijn het resultaat van een performant inzamelnetwerk en van de doorgedreven bewustmakingscampagnes. Recupel spoorde ook het afgelopen jaar de consument aan om afgedankte toestellen niet onnodig bij te houden, maar ze in te leveren zoals het hoort: op het containerpark of in de elektrozaak bij de aankoop van een nieuw gelijkaardig toestel. Als de apparaten nog bruikbaar zijn, kunnen ze een tweede leven krijgen via het kringloopcentrum.

Recupel is verheugd dat steeds meer AEEA de weg naar het containerpark vinden. Voor de kleine elektrische en elektronische toestellen leverde de consument het afgelopen jaar een extra inspanning: het aandeel van deze toestellen in de totale inzameling is flink gestegen. Kleine toestellen en spaarlampen horen geenszins thuis in de vuilniszak: dat heeft de Belg alvast begrepen. Nu de inzameling de 100.000 ton nadert, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Recupel rekent op alle Belgen om deze mijlpaal nog in 2009 te bereiken. Link: http://www.komosie.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten