maandag 16 november 2009

Vlaanderen pompt 6,3 miljoen euro in strategische opleidings- en investeringsprojecten

De Vlaamse Regering heeft afgelopen vrijdag beslist om 6,3 miljoen euro steun toe te kennen aan bedrijven die investeringen plannen of hun personeel een opleiding aanbieden. Het gaat onder meer om Recticel en Hansen Transmissions. De bedrijven zelf trekken samen bijna 62 miljoen euro uit voor investeringen en bijscholingen.

Recticel, de Europese marktleider in polyurethaan schuimproducten bekomt 1 miljoen euro steun voor de uitvoering van een opleidingsproject. De Vlaamse Regering heeft daarnaast ook 1 miljoen euro investerings- en opleidingssteun toegekend aan Steelcoat, een oppervlaktebehandelaar van metalen uit Lummen. In de textielnijverheid krijgt Utexbel uit Ronse een subsidie van 1 miljoen euro voor een opleidingsproject van meer dan 5,8 miljoen euro. Centraal staan opleidingen gericht op het vergroten van innovatiecapaciteit en efficiƫntie. In de bouwsector krijgt Scheerders van Kerchove's Verenigde Fabrieken (SVK) uit Sint-Niklaas, opleidingssteun van de Vlaamse overheid. SVK, een toonaangevend bedrijf in de productie en de verkoop van bouwmaterialen, krijgt 819.844 euro voor de uitvoering van een opleidingsproject van afgerond 3.280.000 euro. Verder krijgt ook Wycor, een aannemer in binnenafwerking van gebouwen, ongeveer 500.000 euro opleidingssteun. Hansen Transmissions, de producent van tandwielkasten voor windturbines uit Edegem, biedt haar werknemers een opleidingspakket aan van 2 miljoen euro en krijgt daarvoor ruim een half miljoen euro opleidingssteun van de Vlaamse overheid. Ook de halfgeleiderproducent ON Semiconductor uit Oudenaarde, krijgt 500.000 euro aan subsidies voor de realisatie van een opleidingsproject.

Deze toegekende steun maakt deel uit van de strategische opleidings- en investeringssteun, die de Vlaamse Regering toekent aan bedrijven die erg belangrijke investeringen doen. Naast deze steunmechanismen voor grote projecten kunnen bedrijven in Vlaanderen ook subsidies bekomen door middel van de ecologiepremie en de KMO portefeuille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten