dinsdag 27 oktober 2009

Sneeuwwitje is saai

sneeuwroosje Nobody’s perfect. Gelukkig maar want meer van hetzelfde is saai, en diversiteit maakt het leven plezant! Dat is de boodschap van “Het Straatsalon” dat VZW Sociumi in oktober 2009 lanceert: een reizende tentoonstelling met visuals ontworpen door studenten grafische vormgeving van Sint-Lukas Brussel en Sint-Lucas Gent, met als thema ‘diversiteit’. Ze focussen op verschillen tussen mensen qua leeftijd, huidskleur, geaardheid, overtuiging, afkomst. Enkele van deze bijzondere ontwerpen werden bekroond met een prijs. Sneeuwblauwtje en haar vele zussen, de man met de pet meets de vrouw met de boerka, en vele andere posters worden voor het eerst aan het publiek getoond op 29 oktober 2009 in Gent, waar Sociumi het startschot zal geven voor het rondreizende Straatsalon.

Alle ontwerpen werden gebundeld in een mooi kijkboek, en tijdens het Straatsalon licht een gratis straatkrant de doelstellingen van de campagne nader toe. Met deze campagne wekt Sociumi immers abstracte begrippen als ‘diversiteit’ en ‘actief burgerschap’ tot leven, door ze op een speelse en toegankelijke manier op pleinen overal in Vlaanderen voor te stellen. Door er een echt openlucht salon van te maken, met een zithoek bij de tentoonstelling, creëert Sociumi bovendien alle mogelijkheden voor een interactieve dialoog tussen bezoekers en deelnemers. Harmonieus samenleven is immers een keuze.

PROGRAMMA
Donderdag 29 oktober
18u30-21u / receptie muzikaal omlijst door TRAM / Iedereen welkom!
Vrijdag 30 oktober
Doorlopend open van 10u tot 21u.
14u-16u Voorstelling diversiteitsproject Boyokani: toonmoment van DVD-opname, hapjes en een spel die je in de Afrikaanse cultuur laat duiken. (door De Liberale Beweging voor Volksontwikkeling vzw, Afrikaans Platform)
Zaterdag 31 oktober
Doorlopend open van 10u tot 21u.

Tourschema STRAATSALON 2009
29 tot 31 oktober 2009 - Kouter – 9000 Gent
17 tot 19 december 2009 – Martelarenplein (stationsplein) – 3000 Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten