dinsdag 6 oktober 2009

Nieuwe inkomhal voor tennishal Blaarmeersen.

De Blaarmeersen zijn het sportieve hart van Gent en een gekend toevluchtsoord tijdens warme dagen. De tennishal Blaarmeersen, met zes overdekte terreinen en vier squashterreinen kreeg een grondige facelift. Schepen Christophe Peeters: “En dat was nodig, want de tennishal wordt druk bezocht. Nadat enkele jaren geleden het tennistapijt werd vernieuwd, was het nu tijd om de kleedkamers, het sanitair, de inkomhal en de volledige technische installatie te renoveren en aan te passen aan de hedendaagse normen en technieken”. Een hele reeks maatregelen voor rationeel water- en energiegebruik werd toegepast. Een hedendaagse glazen inkompartij met automatische schuifdeuren verwelkomt de bezoekers. De inkomhal baadt nu in een zee van licht. De balie oogt fris en onthaalvriendelijk en het sanitair voor het publiek straalt kwaliteit uit.

Er werd geopteerd om de beschikbare ruimte maximaal te gebruiken en de vroegere kleedkamers voor heren te verbouwen tot één grote, ruime kleedkamer met voldoende douches en alle noodzakelijke toebehoren. Ze kregen een moderne look door het gebruik van aangepaste materialen voor de vloeren, wanden en valse plafonds. Aan de andere kant van de gang werden beide kleedkamers in dezelfde zin gerenoveerd. De bezetting van deze twee nieuwe kleedkamers kan zo aangepast worden aan de bezetting van de terreinen door dames of heren.

Op het vlak van energiebesparende maatregelen werd een hele reeks initiatieven genomen. Zo wordt het regenwater van de daken van beide hallen gebruikt voor de schoonmaak en het spoelen van de toiletten. Er werd isolerende veiligheidsbeglazing aangebracht en een hoogrendementsketel met gasbrander zorgt voor de verwarming van de tennishallen. Een zonneboiler zorgt voor voorverwarming van het sanitair warm water en als bijverwarming via de gasgestookte ketel. Kostprijs van deze energiebesparende maatregelen: 190.000 euro. Door deze maatregelen moeten de energiekosten van het tenniscomplex met 30 tot 40 % moeten dalen. Kostprijs totale renovatie bedraagt 710.000 euro. Het ontwerp komt van CVBC Architectenbureau Van Acker& Partners en de werken werden uitgevoerd door NV VMG – De Cock. Link: www.blaarmeersen.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen