vrijdag 16 oktober 2009

Honderdste editie tweedehandsboekenmarkt op Gentse Ajuinlei

Zondag 18 oktober viert de tweedehandsboekenmarkt op de Gentse Ajuinlei haar honderdste editie. Het hoogtepunt ligt rond 11 uur, als honderd ballonnen worden losgelaten, waarvan vijfentwintig met een kaartje voor een gratis boek. In september 2007 kreeg Gent er op zondag een markt bij. Met de hulp van de Stad Gent en de ‘Wijk aan Zet’ organiseert de dekenij Sint-Mighiels op de Ajuinlei elke week een tweedehandsboekenmarkt. Zoals in Parijs aan de boorden van de Seine worden langs de Leie op de Ajuinlei boekenstalletjes verhuurd waar inwoners en handelaars hun boeken kwijt kunnen.

Deze boekenmarkt is uitgegroeid tot een vaste waarde onder de Gentse markten en is zondag 18 oktober toe aan haar honderdste editie. Het is een must voor de hedendaagse boekenwurm die van de buitenlucht, een genietbare omgeving en interessante lectuur houdt. De boekenmarkt viert de honderdste editie met een cadeautje voor de bezoekers: om 11 uur worden honderd ballonnen de lucht ingelaten, waarvan vijfentwintig een kaartje voor een gratis boek. De organisatoren lanceren nog steeds een oproep aan alle Gentenaars en ge├»nteresseerden uit alle Vlaamse regio’s om oude boeken van onder het stof te halen. Men kan een boekenstalletje reserveren voor 5 euro per keer indien men een particuliere verkoper is en voor 7 euro per keer voor een handelaar.

De boekenmarkt vormt op zondag een interessante halte op een mooie wandelroute langs verschillende markten, van de Kouter tot de antiekmarkt aan Sint-Jacobs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten