zaterdag 10 oktober 2009

Gentse Zesdaagse officieel voorgesteld.

Zesdaagse 04Van dinsdag 24 tot en met zondag 29 november wordt Het Kuipke in Gent naar goede traditie dé trekpleiste voor de wielerliefhebber. De interesse voor de zomeractiviteiten verschuift naar de winteractiviteiten. Programmator Patrick Sercu had dan ook heel wat lof voor de Gentse schepen Christophe Peeters en de stad Gent om dit evenement vlekkeloos te laten verlopen. Schepen Christophe Peeters: “Het is bijna zover, de vorige Zesdaagse lijkt nog maar net achter de rug maar mijn plaats in het Kuipke is alvast geboekt. Er werd beslist om het dak af te breken en een nieuw waterdicht dak te leggen. Het gebouw werd nu ook beter geïsoleerd. Samen met een aantal andere maatregelen om de akoestiek te verbeteren en het sanitair te herstellen komen we op 318.000 euro”. Deze werken mogen beschouwd worden als de voorloper van het Masterplan Citadelpark.

Organisator Rob Discart dankte ook de provincie voor haar inspanningen om een volwaardige partner van de Zesdaagse te worden. Gedeputeerde Hilde Bruggeman: “De provincie Oost-Vlaanderen is een sportieve provincie waar de wielersport een belangrijke rol speel”. De gedeputeerde is ook vol lof over de organisatie, waarbij opvalt dat de organisatie goed werkt, de ticketverkoop op peil blijft en de partners trouw blijven. Wellicht speelt de volkse en unieke sfeer in het Kuipke daarbij een belangrijke rol. Ook dit jaar mag je een aantrekkelijk programma verwachten: een stevig sportief programma met iedere dag voorafgaand aan de toprijders, de Toekomstz6sdaagse, aangevuld met diverse verrassingsacts en optredens van bekende artiesten. Deze elementen zorgen voor de unieke Z6sdaagse ambiance, die je absoluut niet wilt missen!

Met 40.000 bezoekers zit Gent in de top drie van de Zesdaagsen In de programmatie zitten nog enkele hiaten, en dat komt omdat men afwacht of Iljo Keisse nu geschorst wordt of niet. Op 19 oktober wordt zijn dopingzaak bij de BWB behandeld. De deelname van 12 ploegen blijft in elk geval gegarandeerd, en dit met een aantal kleppers van formaat. Verschijnen aan de start: de wereldkampioenen ploegkoers Rasmussen en Morkov, de wereldkampioen omnium Leigh Howard, Risi en Marvulli, met het afscheid van Risi in Gent. Ook de Belgen Kenny De Ketele, Tim Mertens en Gianni Meersman zijn zeker van hun komst. Meer informatie vind je op de website www.z6sdaagse.be

Bestel nu je tickets bij: vzw Uitbureau Gent – Kammerstraat 19 – Gent – 09/233.77.88 – www.uitbureau.be
Interesse in vippakketten of een sponsorship? Contacteer ons via cycling@golazo.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten