dinsdag 15 september 2009

Sportief Gent verovert de binnenstad.

OdeGand 02 Dat het op zaterdag 12 september heel druk was in Gent was niet alleen te danken aan OdeGand en het goede weer. De Gentse Sportdienst organiseerde naar jaarlijkse gewoonte het evenement Sportief Gent. Het werd een groots gebeuren waar men zowel kon naar kijken als actief deelnemen. Op de verschillende stadspleinen, zoals het St-Baafsplein, het Emile Braunplein en het Laurentplein waren er volop infostanden en gaven de Gentse sportclubs demonstraties.

Schepen Christophe Peeters: “Vanaf de Zuid tot op de Vrijdagsmarkt worden er talloze kijk- en doe activiteiten georganiseerd. Er is een infostand over het aanbod van de Sportdienst en ook Buurtsport krijgt een plaatsje in het evenement. Voor de eerste keer wordt er samengewerkt met de Gentse sportclubs, ook Bloso is er bij. Sportief Gent is ook het startschot van de week van de sportclub, een initiatief van Bloso. Vorig jaar organiseerde Free Time, in het kader van Sportief Gent, een vaartrafting op de Leie maar dit jaar is de afdaling van het Belfort de blikvanger”.

OdeGand 04 Het was heerlijk wandelen door de historische binnenstad, alle clubs deden hun uiterste best om zich voor te stellen. Deelnemen aan de verschillende activiteiten was niet moeilijk en je kreeg bovendien een leuk sporttasje als je aan voldoende activiteiten deelnam. Naast de klassieke sporten kon je er golfen, fietsen op rollen of zwemmen. Gelukkig werden er de nodige gratis sportdrankjes uitgereikt. Zelf was ik gecharmeerd door de droogzwemmachine van de Royal Ghent Swimming Club die je helpt bij het ontwikkelen van de juiste zwemstijl. Er was ook een spectaculaire afdaling van het Belfort. Tijd om daarna nog eens naar de cultuurmarkt af te zakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten