vrijdag 25 september 2009

Een saunacomplex op Openbedrijvendag

asanti Er heerst soms nogal wat wantrouwen tegenover sauna. Veel mensen willen wel maar durven niet, en toch is sauna heel gezond. Op de Openbedrijvendag kunnen ze zonder schroom eens alles op het gemak komen bekijken met een pak informatie daarbovenop. Midden de jaren 90 startte Guy Colpaert een saunacomplex op in de Damvallei in Destelbergen “Kristalbad“. Overgenomen door Hugo Van der Haegen in september 2006 werd dit “Sauna Asanté”. September 2007 vervoegde Aimé Cremers en de zaak werd omgedoopt in Thermen Asanti. Asanti beschikt zoals andere saunacenters over de standaard uitrusting maar er is meer. De Damvallei is een natuurgebied dat ontstaan is in een oude meander van de Schelde. Tussen de knotwilgenrijen, kleine wilgenbroekbosjes en graslanden die het landschap bepalen, vind je Thermen Asanti. Mét uitzicht op een meertje gevormd door zo een oude meander.

Zout sauna: best of both worlds. De nieuwe sauna die Asanti onlangs in gebruik nam heeft alle voordelen van een zoutgrot en van een sauna. Het hout is nodig voor de infraroodstraling, zoals bij standaard sauna’s, want een sauna is niet alleen warmte maar vooral ook infrarood straling.De mineralen uit het Himalayazout worden door het lichaam opgenomen, dit mineraalrijke kristalzout is de hoogwaardigste vorm van natuurzout. Het bevat alle mineralen en sporenelementen uit de oernatuur. Zout bindt de geest met het lichaam. Een gebrek aan zout manifesteert zich in een verwarde mentale toestand.

Kelo sauna is een sauna gebouwd met Kelo boomstammen. Kelo is Fins voor den, een poolspar die boven de gehele poolcirkel groeit. Hij groeit maar 3 maanden per jaar omdat het dan vorstvrij is. Door zijn trage groei onder extreme klimatologische omstandigheden krijgen de bomen zeer dichte jaarringen. Het hout is dus van zeer dichte structuur en behoeft geen enkele behandeling tegen rotting, wat voor sauna toepassing zeer belangrijk is. Geen chemisch geurtje en een prima infrarood straling door de dichtheid van het hout. Karakteristiek voor het hout is zijn zilvergrijs patina en een kern met een rode schijn.

Praktisch: Thermen Asanti – Sauna en Beauty. Uitbaters: Hugo Van der Haegen en Aimé Cremers, Damvalleistraat 31, 9070 Destelbergen. 09/228.37.06 info@asanti.be Link: Asanti

Asanti doet ook mee aan de grote saunadag van Radio 2 op dinsdag 20 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten