vrijdag 7 augustus 2009

Europese Markt in Gent

Gent heeft een uitgebreid en divers aanbod aan wekelijkse markten. Met de Europese Markt ‘Fiesta Europa’ krijgt Gent er gedurende vier dagen een nieuwe markt bij. De markt loopt van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 augustus 2009 op de Kouter. Gedurende deze vier dagen zullen ruim veertig professionele marktkramers uit een twaalftal Europese landen rendez-vous geven op de Kouter voor wat de eerste Europese voedings- en artisanale markt in de Arteveldestad moet worden.


Professionele marktkramers uit alle hoeken van Europa (Italië, Duitsland, Frankrijk, Finland, Nederland, Engeland, Hongarije, Spanje, Ierland, Oostenrijk, België, Polen, enz.) zullen het publiek maar al te graag laten kennismaken met een brede waaier aan streekspecialiteiten (wijnen, kazen, salami’s, olijven, zoetwaren, enz.), artisanaat, houtwerk, edelstenen, juwelen, porselein en noem maar op. Natuurlijk zal ook de innerlijke mens die dagen extra verwend worden.

Italiaanse salami, Engelse fudge (een soort van toffee) of een authentiek Fins rendiervel: voor een lekkere internationale hap of een authentiek cadeau hoef je die dagen onze stad niet uit. De Kouter wordt dan vier dagen lang het gezelligste plein van Europa, een smeltkroes van Europese talen en culturen en zonder meer de place to be. Het evenement wordt georganiseerd door Roeland Storms en wordt actief ondersteund door de Stad Gent: de Dienst Markten en Foren en de Dienst Toerisme. Link: http://www.gentverwent.be/shop-nieuws/fiesta-europa-op-de-kouter-12-tot-en-met-15-augustus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten