vrijdag 3 april 2009

Website Oost-Vlaamse musea herbergt 100.000 museumobjecten.

De website MovE (Musea Oost-Vlaanderen in Evolutie) heeft de kaap van 100.000 museumobjecten overschreden. Het nieuwste voorwerp in de objectendatabank is het wandtapijt ‘Alexander wordt een kroon aangeboden” uit de collectie van het Stedelijk Museum (AMusO) in Oudenaarde. Het wandtapijt krijgt deze maand een speciale plaats op de website www.museuminzicht.be als object in de kijker.

Via de link ‘Ontdek de collecties’ op www.museuminzicht.be zoekt men naar meer dan 100.000 museumvoorwerpen uit ruim 46 musea in Oost-Vlaanderen. Dagelijks komen er nieuwe objecten bij. De online databank bevat niet alleen tentoongestelde werken, ze geeft ook toegang tot objecten die in de depots bewaard worden. Dit is zeer handig voor wie opzoekingen doet, een eindwerk maakt of zich wil verdiepen in een bepaald museum of bepaald onderwerp. En dit van thuis uit in de luie zetel.

Op de website is niet alleen informatie te vinden over de ondertussen meer dan 100.000 objecten, men komt er ook alles te weten over de Oost-Vlaamse musea. Via de link ‘Beleef de musea’ kan men in het tijdelijke en permanente aanbod van de musea zoeken en een museumbezoek voorbereiden. Zo worden de collecties van de meewerkende musea toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. En wie zijn eigen verhaal kwijt wil, kan terecht bij ‘Wat denk je van dit object?’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten