dinsdag 21 april 2009

Gentse Floraliën 2010 groter dan ooit.

Van zaterdag 17 april tot zondag 25 april 2010 brengen de Gentse Floraliën de mooiste bloemen en planten uit alle delen van de wereld samen in de grootste droomtuin van Flanders Expo. Door het grote succes van de vorige edities hebben de organisatoren beslist om nog een extra hal van Flanders Expo aan het parcours toe te voegen. Daarmee komt de totale oppervlakte op ruim 40.000 m2 of 2.308 meter wandelparcours die de bezoeker door tal van nieuwe presentaties.

De Floraliën doen ook volgend jaar hun uiterste best om verspreid over Flanders Expo het mooiste van eigen en internationale sierteelt te tonen. Ivo Pauwels toont met de Kringlooptuin een vernieuwende trend terwijl even verder jong tuinaanlegtalent inspirerende tuinen in de stad toont. Of wat dacht u van hedendaagse bomenarchitectuur of exotische vogels in een gigantische volièretuin? Extra aandacht voor bamboe, er bestaat zelfs een soort die tijdens een bepaalde periode bijna een meter per dag groeit. Nieuw op het programma is een stand met als thema Lago Maggiore, omarmd door een weelderige bloemenpracht.

De organisatie van de Floraliën rust op de schouders van verschillende comités die het evenement in goede banen leiden. Bij de organisatie van een evenement van deze omvang is de vakkennis en de gedrevenheid van iedere medewerker erg belangrijk. Specialisten op elk vakgebied staan in een team van ruim 700 personen dag en nacht klaar. De dag voor de opening strijken ruim 200 leden van de beroepsjury neer om in kleine groepjes ruim 4,5 miljoen euro aan prijzengeld te verdelen.

De Gentse Floraliën leggen ook de nadruk op het educatieve. Zo komt de bezoeker meer te weten over soja, een bron van vitaliteit. Of hoe taxus uw leven kan redden. Als afsluiter wordt in hal 8 Floralideeën aangeboden, een bloemenstraat met kraampjes, winkeltjes en tuincentra waar men decoratieve elementen en leuke ideeën kan meepikken. Of hoe u na een bezoek aan de Floraliën zeker niet met lege handen terug naar huis moet keren. Interessant is het Magaboek, uitgegeven door Lannoo. Een magazine dat gedrukt wordt op 96 pagina’s hoogglanzend papier en alles vertelt wat u wou weten over de Floraliën. Voor 5 euro wordt dit pareltje het uwe.

Tickets kosten 20 euro, of 17,5 euro voor groepen of 60+. De expositie is toegankelijk voor rolstoelpatienten met gratis toegang voor de begeleider, ook kinderen onder 12 jaar onder begeleiding van een volwassene komen er gratis in. U mag bovendien nu al een kijkje nemen op de vernieuwde website www.floralien.be. Vanaf 15 november 2009 kan u via deze site uw tickets aankopen of u kan terecht in alle Free Record Shops. Tijdig reserveren is belangrijk om wachttijden te vermijden: er worden slechts 3.000 bezoekers per 2 uur toegelaten.

Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten