zondag 1 februari 2009

Gent verbreekt wereldrecord whisky tasting

Whiskey Tasting 01 Het is nog even wachten op het officiële cijfer, maar nu al is zeker: in Gent namen minstens 2.154 mensen deel aan de wereldrecordpoging “whisky tasting”. Bij het buitengaan bevestigde gerechtsdeurwaarder Vanquatem uit Gentbrugge ons dat er 2.146 deelnemers waren, een cijfer dat later op de avond toenam naarmate dat de laatste deelnemers geteld werden. De meer dan 2.000 whiskyliefhebbers kregen elk zes flesjes overhandigd: een Singleton Dufftown, een Cragganmore en een Johnnie Walker Black Label van elk 12 jaar oud, een 15 jaar oude Dalwhinnie, een Bushmills Original en een Talisker van tien jaar oud. De deelnemers kregen bij het gezamenlijke proefmoment iets na 17 uur deskundig uitleg over de soort whisky en de smaak ervan.

Whiskey Tasting 13 Voor ons was het net iets te koud, om niet te zeggen barkoud, en het wachten duurde ons net iets te lang. Dat was meteen ook de klacht van de echte whiskyliefhebbers: het was te koud voor een fatsoenlijke whisky tasting. Gelukkig was het Gentse Emile Braunplein de ideale locatie voor dit soort evenementen. Burgemeester Termont was de humorist van dienst die er ons aan herinnerde dat Gent ook de wereldrecordhouder pinten drinken is. Geen warme chocomelk of gluhwein te bespeuren: er werd enkel Jupiler getapt. Ook de schepenen Decaluwe en Christophe Peeters waren van de partij en genoten van de Schotse sfeer.

Bij het buitengaan kregen we een tasje met allerhande prullaria zoals een officieel attest en een pet: die hadden we gezien de gure wind eerder bij het binnenkomen verdiend. Ter herinnering: de wereldrecordpoging werd georganiseerd door liefhebbersverenigingen Whisky Unlimited en de Vlaamse Caledonische Society. Er werd meteen ook promotie gemaakt voor het zesde international http://www.whiskyfestival.be Malt Whisky Festival en http://www.schotsebeurs.be Schotse Beurs in het Gentse ICC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten