dinsdag 13 januari 2009

Gent doet aanval op wereldrecord whisk(e)y tasting

whiskey Hartje Gent wordt op 31 januari voor één dag het middelpunt van whiskyminnend Europa, dankzij haar wereldrecordpoging whisky proeven met zoveel mogelijk mensen. De organisatie streeft er naar om meer dan tweeduizend deelnemers te laten genieten van de zes smaakvolle Schotse en Ierse whisk(e)y’s van hoofdsponsor Diageo®, waaronder Talisker®, Dalwhinnie®, Johnnie Walker Black Label® en Bushmills Original®. De andere hoofdsponsor is de stad Gent. Whisky Unlimited en de Vlaams Caledonische Society staan samen, schouder aan schouder, op het Emile Braunplein om een vermelding in het Guinness Book of Records af te dwingen. Het huidige record whisky proeven met zoveel mogelijk mensen, is in 2001 gevestigd in Stockholm door 1.210 mensen die vijf verschillende whisky’s proefden. De organisatie streeft nu in Gent naar een aantal van liefst 2.009 mensen en een tasting van zes heerlijke whisk(e)y’s.

Deelnemers kunnen zich verheugen op een sensationele proeverij van zowel malts als blends, afkomstig uit zowel Schotland als Ierland, ter beschikking gesteld door drankenproducent Diageo. Zo worden de smaakpapillen in Gent geprikkeld door de klasse van The Singleton of Dufftown, Cragganmore, Dalwhinnie, Talisker, Johnnie Walker Black Label en Bushmills Original.

Programma:

16.00 – 17.00 uur Ontvangst en entertainment

17.00 – 18.00 uur Whisk(e)y tasting

18.00 – 20.00 uur Vieren van wereldrecord met koffie en/of een pint

Het Gentse Emile Braunplein wordt voor de gelegenheid overdekt door een tentencomplex en zal volstromen met, naast de naar verwachting ruim tweeduizend whisk(e)yliefhebbers, de muzikanten van Ghent District Highlanders pipeband en de Highland Dancers van de Vlaams Caledonische Society. Geïnteresseerden kunnen zich tot 24 januari aanmelden voor deelname en kaarten reserveren via www.worldrecordwhiskytasting.be. Kaarten zijn ook bij de ingang beschikbaar op de dag zelf. Kosten zijn 10 euro per persoon, waarvoor deelnemers niet alleen zes flesjes met verschillende whisky’s en een officieel certificaat van de proeverij ontvangen, maar tevens een officieel Glencairn whisky tasting-glas. De opbrengst van de proeverij wordt geschonken aan Huis Ten Bosse 120, een woonproject en zorgatelier voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Bovendien maakt iedereen die zich vooraf inschrijft kans op een aantal prijzen, waaronder een reis voor twee personen naar Schotland en een reis naar het Guinness Book of Records Museum in Londen.

De te proeven malts maken allen deel uit van Diageo’s beroemde Classic Malts Selection. Dalwhinnie is een zachte whisky afkomstig uit Schotland’s hoogste, meest afgelegen distilleerderij en heeft een schone, toegankelijk moutig-zoete smaak met een rokerige Highlandwarmte. Talisker is afkomstig uit de enige distilleerderij op het eiland Skye en is de meest bekroonde, bijzonder krachtige malt. Cragganmore is een zeer complexe zoete Speyside whisky. De fruitige malt met honingtonen blijkt delicaat, kruidig en fleurig geurend. Singleton – voluit The Singleton of Dufftown – is een van nature rijke en zachte Schotse malt, perfect in balans en met een warme toon. Door zijn toegankelijkheid is deze malt ideaal voor beginners. Johnnie Walker Black Label is een premium blended whisky van zeer hoge kwaliteit en combineert ongeveer 40 rokerige malt- en graanwhisky’s uit heel Schotland. Johnnie Walker Black Label heeft een zachte, rijke smaak en de afdronk is lang, diep en moutig. Bushmills Original wordt gemaakt in de oudst werkende distilleerderij in Ierland. Bushmills Original is een drievoudig gedistilleerde blended Irish whiskey met een uniek hoog maltgehalte. Dit zorgt voor een zachte, rijke smaak en een vol en rond karakter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten