maandag 12 oktober 2009

Twaalfde diabetessymposium in het Gentse ICC.

Ter gelegenheid van Werelddiabetesdag op 14 november organiseert de Arteveldehogeschool op 9 en 10 november het twaalfde diabetessymposium. Het grote publiek is welkom op de gratis diabetesbeurs op dinsdag 10 november. Centraal staat de evolutie in de diabeteszorg en de persoonsgebonden aanpak van diabetes.“Behandelingsrichtlijnen voor mensen met diabetes zijn geen ‘one size fits all’”, zegt Marleen De Pover, projectleider van het diabetessymposium van de Arteveldehogeschool. “Het komt er telkens op een evenwicht te vinden tussen het medisch gewenste en het sociaal haalbare.”

Doelgroep van dit symposium zijn alle professionals in gezondheidszorg en welzijnswerk die werken met personen met diabetes: van verpleegkundigen, diƫtisten, podologen en sociaal werkers en psychologen, tot kinesitherapeuten en huisartsen. Ook studenten zijn welkom. De eerste dag van het symposium staat in het teken van de nieuwste evoluties en toekomstverwachtingen in de behandeling van diabetes. Er is aandacht voor de psychologische consequenties voor personen met diabetes en de zorg voor de zorgverlener. De tweede dag gaat in op de complexe diabeteszorg en het nieuwe zorgtraject diabetes, dat de huisarts een centrale rol in de diabeteszorg toebedeelt. Nieuw op dag twee van het diabetessymposium is het upgradingprogramma dat misverstanden over diabetes bij zorgverleners wil uit de weg ruimen.

Gekoppeld aan het symposium vindt op dinsdag 10 november een diabetesbeurs plaats in het internationaal congrescentrum ICC in Gent. Deze beurs is toegankelijk voor het grote publiek. Bezoekers krijgen op de beurs antwoord op al hun vragen: hoe diabetes voorkomen, leven met diabetes, zich verzorgen als persoon met diabetes … Er zijn demonstraties van nieuwe materialen en behandelingstechnieken, en bezoekers kunnen proeven van speciaal ontwikkelde voedingsproducten voor mensen met diabetes. De diabetesbeurs is dan ook een must voor al wie in zijn familie, of onder vrienden of collega’s personen met diabetes kent. Om 14.30, 15.30 en 16.00 uur zijn er rondleidingen door ervaren diabeteseducatoren die graag een antwoord geven op vragen van de bezoekers.

Inschrijven voor het diabetessymposium kan nog tot en met 27 oktober 2009 via www.diabetessymposium.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten