dinsdag 27 oktober 2009

Opnieuw wissel in de Gentse gemeenteraad.

Maandagavond nam de Gentse Meryem Kaçar (Groen!) ontslag als gemeenteraadslid. Haar opvolger Baki Emirveloiglu legde bij het begin van de zitting de eed af als gemeenteraadslid. Hij maakt daarmee deel uit van de Groen! fractie in de Gentse gemeenteraad. Baki Emirveloiglu (37) is geboren in Turkije en woont al dertig jaar in Gent. Hij heeft een diploma sociaal-cultureel werk aan de Sociale Hogeschool Heverlee en is werkzaam als jeugdwelzijnswerker. Het is zijn eerste politiek mandaat, hij is gehuwd, vader van drie kinderen en woont in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham.

Maar ook Freya Van Den Bossche (SP.a) neemt ouderschapsverlof. Haar vervanger is Mohamed El Bachir, geboren in Tasersite, Marokko, op 14 november 1976. Hij is gehuwd en lijnpiloot van opleiding maar hij oefent dit beroep niet uit. Hij geeft fiscaal en juridisch advies en hij is eigenaar van de bio-broodjeszaak Mid’O in de Wondelgemstraat. Mohamed El Bachir behaalde 1.068 stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

De komende maanden zijn er nog twee gemeenteraadsleden die ouderschapsverlof nemen. Gemeenteraadslid Lien Braeckevelt (SP.a) laat zich wegens reden van zwangerschap eind januari aflossen. Haar vervanger is eveneens Mohamed El Bachir. Als Freya Van Den Boscche haar functie als gemeeneraadslid weer opneemt zal Mohamed El Bachir Lien Braeckevelt vervangen.

Schepen Sofie Bracke neemt wellicht op 11 januari ouderschapsverlof voor de geboorte van haar tweede kindje. Het is de tweede keer dat zij ouderschapsverlof neemt. Eind oktober 2008 nam zij drie maand verlof . Oud schepen en gemeenteraadslid Frank Wijnakker heeft haar gedurende die periode vervangen. Of dat deze keer zal gebeuren is de vraag. Sofie Bracke: "Een schepenambt is een zware taak die je niet zomaar voor een maand of wat van je afschuift, ik volg zware dossiers zo wie zo van nabij. Vermoedelijk zal ik mij voor een korte tijd laten verontschuldigen, maar dan ga ik zo snel mogelijk weer aan de slag".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten