woensdag 12 augustus 2009

Schepen Catharina Segers opent Europese Markt op Gentse Kouter

Fiesta Europa 01Wie kennis wil maken met de grote diversiteit aan Europese streekspecialiteiten mag de komende dagen de Europese markt ‘Fiesta Europa’ op de Gentse Kouter niet missen. De ruim 40 marktkramers uit een twaalftal Europese landen geven er tot zaterdag 15 augustus rendez-vous voor de eerste Europese artisanale markt van de Arteveldestad. Schepen Catharina Segers is enthousiast: “Gent heeft een uitgebreid en divers aanbod van wekelijkse markten. Het initiatief van organisator Roeland Storms is voor Gent een goede gelegenheid om haar reputatie van gastvrije en gezelligste stad te versterken”. Het was dan ook een goedgeluimde Catharina die met veel goesting de markt voor geopend verklaarde.

Na de opening bezocht schepen Catharina Segers de markt om een praatje te maken en hier en daar inkopen te doen. Al spoedig bleek dat ze wel degelijk van alle markten thuis was. Ze wou alles weten over de mensen, de streek en de producten. Maar als volleerde ambassadeur wou ze ook weten of de standhouders Gent kenden en of ze de stad al bezocht hadden. Voor de ene waren het de smalle straatjes en de oude huizen van de Gentse binnenstad. Anderen waren in de wolken over het culinaire aanbod. Spoedig bleek dat alle partijen aan elkaar gewaagd waren: de standhouders gaven de nodige uitleg over hun waren, aangedikt met de nodige verhalen. En allen wisten ze de leuke dingen over hun stad of streek te vertellen. Maar ook Catharina Segers wist perfect de Gentse leuke plekjes te duiden, al was het soms moeilijk om alle talen door elkaar te spreken. Maar dat maakt deze markt juist zo boeiend.

Wie wil proeven van pittige Italiaanse salami, echte Engelse fudge, genieten van een glas goede Duitse wijn of een Fins rendiervel naar huis wil slepen: het kan de komende dagen allemaal op de Gentse Kouter. Toch is de markt meer dan eten en drinken: er zijn heel wat leuke spullen te koop. Maar ook Vlaanderen heeft een ruim aanbod van streekproducten. Een aanrader is de artisanale advocaat De Klok en de klanten krijgen er van Dirk en Veerle nog heel wat tips bovenop. En het artisanaal Breydelspek mag gerust wedijveren met Italiaanse delicatessen. Schepen Segers: “Op deze markt staan deelnemers uit vertrouwde vakantiebestemmingen, een ideale manier om onder het nuttigen van een glaasje of een hapje reisherinneringen op te halen. Dat alles kan hier op de Kouter zonder files, péages of verloren bagage, maar misschien is het juist de plek om juist hier kennis te maken met onbekende streken”. En er wordt heel wat geproefd op deze Fiesta Europa, een aanrader dus.

Praktisch: Fiesta Europa, op de Kouter.
Van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 augustus van 10 tot 23 uur.
Om de volledige fotoreportage te zien: klik op de foto in het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten